communicatietraining

Aanpak Trainingen

Telefonisch of per email kunt u contact met ons opnemen. U formuleert uw vraag. Gezamenlijk bespreken en analyseren we uw vraag. Vervolgens maken we een training op maat met daarin de doelen en de te verwachten resultaten.

 

Werkwijze

Onze trainingen zijn interactief: we dagen de deelnemers uit om mee te denken. We coachen de deelnemers om te leren van elkaar door te focussen op kijken, luisteren en waarnemen. Door elkaar feedback te geven, en met input te komen.
Oefeningen, uitspelen van praktijksituaties en rolspelen zijn tools die we daarvoor inzetten.
We maken onder andere gebruik van Neuro Linguistisch Programmeren, dramatechnieken en we kunnen Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) persoonlijkheidsinstrument inzetten, een instrument om mensen te classificeren naar verschillen in persoonlijkheid.
Onze stijl is direct, soms confronterend, maar met open vizier, lichtheid, humor en verbeelding.

 

Rolspel als instrument

Een proftennisser spart met zijn coach om allerlei onderdelen van zijn spel te verbeteren, zich nieuwe technieken eigen te maken en zijn spel gevarieerder. Het is niet de echte wedstrijd, maar toch werkt het oefenen. En dat vindt iedereen logisch.
Koenis Training & Coaching kijkt op dezelfde manier naar het oefenen met een acteur. In het rolspel geeft de acteur jou gelegenheid je gesprekstechnieken te verbeteren. Hij confronteert je liefdevol met je valkuilen en leert je hoe die te vermijden en succesvoller gedrag in te zetten.
Na afloop van een rolspel geeft de acteur jou vanuit zijn rol of als zichzelf feedback over het effect van jouw communicatie. Ook je sterke kanten die je niet optimaal benut. Dat feedback geven wordt ook door de overige deelnemers gedaan. Je kunt meteen oefenen met effectiever gedrag op een manier die bij je past.
Het oefenen met een acteur geeft dynamiek aan de training en werkt plezierig.
Wat je succesvol geoefend hebt, zal je sneller in de praktijk toepassen.
Acteren in onze trainingen gaat vaak niet alleen over rolspelen, zoals uit bovenstaande blijkt; het graaft dieper. Immers, gedragsverandering bij mensen lukt soms alleen bij veranderende inzichten en overtuigingen.
Daarom spreken we in plaats van acteur ook wel van gedragsleverancier.

 

Een aantal citaten van opdrachtgevers

Jij kunt heel goed mensen laten leren in simulaties van praktijksituaties.
V. Beulen, HRD, Pompestichting
Gave dag! Je hebt een natuurlijk overwicht en bent in staat om mensen zichzelf te laten zijn door ruimte te geven; je weet mensen te verbinden. Veel lol gehad en veel geleerd over acteren! Anke van Rees, 27 jr zet eigen bedrijf op.
Heel goed vond ik het persoonlijke en professioneel door elkaar heen gebruiken, want het gaat om persoonlijk leiderschap in iedere situatie. De positieve mindset en de humor die er in zit. Docente Hogeschool van Amsterdam.

 


Hans Koenis | Weesperzandpad 6 1111 RT Diemen | 020 471 39 13 | 06 245 487 88 | info@hanskoenis.nl