communicatietraining

"Gave dag! Vooral het doen, het uitproberen. Ik voelde me op een prettige manier uitgedaagd"
Johan, medewerker overheidsorganisatie

De leukste manier om te groeien

Een training Effectief communiceren is zinvol als je wilt bereiken dat

- je kunt zeggen wat je wilt zeggen, ook als dat 'nee' is
- anderen je beter begrijpen
- je beter omgaat met kritiek
- je anderen effectiever kunt aanspreken
- je beter omgaat met lastige situaties
- meer impact krijgt

Wat houdt een trainingsdag in?

Is er een leukere lesmethode dan spelenderwijs leren? Is er een betere leermeester dan je eigen ervaring? Volgens ons niet. Daarom spelen we bij de training Effectief Communiceren situaties uit je dagelijkse praktijk, zodat je inzicht krijgt in jouw manier van communicatie. Wat doe je goed, wat kan beter? Je kunt oefenen met de inzichten die je opdoet en met de tips die je krijgt. En er mag gelachen worden. Graag! Ook dat hoort bij effectief communiceren.

"Uitnodigend, ontwapenend stijl. Veel geleerd, veel gelachen".
Arianne, leidinggevende gemeente

 

Coaching - het beste in jouw

Heb je het naar je zin op je werk? Ben je er op je plek? Zijn privé en werk in evenwicht? Misschien heb je persoonlijke vraagstukken waarvan je vindt dat je werk of jijzelf eronder lijdt. Of je hebt behoefte stil te staan bij je ontwikkeling en helder te krijgen wat je talenten, valkuilen en wensen zijn. Om van daaruit te bepalen hoe je verder wilt en hoe je het beste in jezelf boven krijgt.

Blijvende, positieve verandering

Als coach kan Hans Koenis je helpen:
- duidelijkheid te krijgen over je vraagstuk
- in te zien wat het voor jou tot een probleem maakt
- dit zelf op te lossen.

De basisgedachte is dat jij jezelf het beste kent en alles in je hebt om jezelf in de gewenste richting te sturen. Hans begeleidt je in dit proces. Soms zal dit confronterend zijn. Maar humor kan een hoop relativeren, en altijd staat jouw belang voorop: een positieve verandering die blijvend is.


Wat nu?

Natuurlijk moeten je elkaar eerst leren kennen. Bel Hans gerust. Dan kun bijvoorbeeld je vragen voorleggen of een afspraak maken voor een gratis intake gesprek, zodat je kunt bepalen of de klik er is.
Als je wilt, krijg je daarna een trajectvoorstel, dat is meestal voor vijf of zes sessies. Na drie sessies bespreken we of we op de goede weg te zijn. Uiteraard zijn alle sessies zijn vertrouwelijk; er gaat geen inhoudelijke informatie naar anderen.

Coaching is zinvol als je bijvoorbeeld wilt bereiken dat je:

- weet wat je wilt en hoe je verder moet
- beter omgaat met weerstand en conflictsituaties
- leert hoe je nee zegt
- meer zelfvertrouwen krijgt
- voorkomt dat je emotioneel reageertHans Koenis | Weesperzandpad 6 1111 RT Diemen | 020 471 39 13 | 06 245 487 88 | info@hanskoenis.nl